dimarts, 7 de febrer del 2012

Sapa i les ètnies de les muntanyes

Seguint amb l'interminable camí que ens ha portat de sud a nord del país, avui agafem un tren nocturn per arribar a Sapa, estació de muntanya a 1650m. Serà el punt més al nord del nostre itinerari. Aquí gaudirem de paisatges d'alta muntanya conjuntament amb els bancals d'arròs únics i espectaculars.
A l'arribada a l'estació de tren de Lao Cai ens esperen per portar-nos fins a Sapa. Tot això cap a les 6 del matí per no perdre l'hàbit.
El dia s'ha aixecat molt tapat però conforme anem pujant la boira es va obrint. Quan arribem a dalt el dia és clar i assoleïat. Quina alegria després d'aquesta última semana. Cap a les 7.30 ja estem esmorzant i trinxant un parell d'ous fregits per agafar força pel treeking que ens espera.
Consisteix en 14 km. travessant i bordejant alguns dels poblets on viuen les ètnies minoritàries de Vietnam fins arribar al homestay on dormirem aquesta nit. De camí visitem una escola pública així com un centre d'artesania local. Cap a les 3 arribem a la casa. La familia que ens acull aquesta nit és de la ètnia black Hmong. Com totes les tribus tenen el seu propi idioma i manera de vestir.
Això és desconectar del mon, després de 18 hores hivernant i alguna cervesa, tornem cap a Sapa fent un petit trekking de 3 horetes.
Fem un tomb pel poble amb una boira ben espesa i a les cinc de la tarda ja tenim el pick up per tornar cap a Hanoi.
Un petit break d'alta muntanya per recuperar forces per aquesta última semana.










1 comentari:

  1. Con lo pequeño que es el pueblo y no nos hemos visto!! Por cierto vaya día salió ayer eh? como el de hoy...
    Que tal?Os ha gustado? Por la fotos, seguro que si. A nosotros nos ha parecido lo mejor que hemos visto hasta ahora.
    Un abrazo!!

    ResponElimina