diumenge, 5 de febrer del 2012

Hue

Som-hi, 06:45 i amb el cervell ben espès agafem camí cap a la parada del bus. Per no perdre el costum, l'amic "sleeper bus" arriba amb una hora i mitja de retràs. Durant l'espera, hem conegut una parella de manyos que estan fent la volta al mon i a partir d'aquí ja hi ha debat i bons moments per recordar cadascuna de les nostres experiencies. Xarrem i xarrem  intercanviant  informació sobre els bons i mals moments que hem tingut i al mateix temps ens donem suport pel que ens queda. Ja arribat el bus i la bona noticía son les lliteres que ens donen per les propetes 5 horetes.
Ubicats i amb ganes de caminar començem a cavalcar.
Per posar-vos al dia, Hue, l'antiga capital imperial, ens dona bones sensacions.
Va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO l'any 93. Molt de seu patrimoni arquitectònic va quedar reduit durant les successives guerres i bona part de les nostre visites es centren en la ciutadella que inclou tota la zona a dins de les muralles i és com el barri vell. A dins hi viu el gruix de la població i es concentren els punts d'interés de la ciutat. El més important és el Recinte Imperial on hi ha els antics edificis i palaus imperials alguns restaurats i d'altres en runes. La Ciutat Purpura Prohibida encara manté el seu misteri tot i que en queda ben poca cosa. Havia estat una zona d'ús exclusiu de l'emperador.
La situació d'aquesta ciutat a la vora del riu del Perfum, li dona un aire pintoresc i tot i que es veuen força turistes ens dona la sensació de ser un lloc molt tranquil. Els únics que atabalen una mica són els bici-taxi que no paren de repetir: "1 hour tour cheap cheap. Maybe later?"








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada